Yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolesta "Vapaudesta hetkellisen turvallisuuden tähden luopuva ei ansaitse kumpaakaan." - Benjamin Franklin

Kaikki blogit puheenaiheesta Puheenvuoron moderointilinja

Ylläpito - Oletteko hereillä?

Sosiaaliseen mediaan pesiytyi alausta lähtien joukko joka ryhtyi somea käyttämään vallan välineenä. Valitettavasti Uuden Suomen Puheenvuoro ei ole tässä suhteessa poikkeus. Puheenvuoron käyttöehtoja ja keskusteluohjeita rikotaan surutta joka ikinen päivä, poliittisen vallankäytön merkeissä,  eikä ylläpito puutu asiaan juuri koskaan.

Alla ne keskusteluohjeet, joihin jokaisen blogistin ja kommentoijan olisi pitänyt tutustua, mutta harvemmat  heistä ilmeisesti ovat tutustuneet.

Dialoginen keskustelutaito Puheenvuorossa hakusessa

Onko Puheenvuoron keskustelijoina besserwissereitä? Siis heitä, jotaka aina ovat olevinaan ylivoimaisen fiksuja ja esiintyvät itseään esiintuovina, ainoita oikeita mielipiteitä esittäviä? Tämä siitäkin huolimatta, ettei minkäänlaisia omia mielipiteitä oikein ole esitetty vaan pyritty vähättelemään ja mollaamaan keskustelevaa tahoa erilaisin ilmaisuin. Henkilöön meneminen ei näyttäisi olevan poikkeus (Puheenvuoron keskusteluohjeesta huolimatta).

Puheenvuoro kummastuttaa aika-ajoin

Kuka tänään jakaa banaaneja täällä usarissa?

Anteeksi jo etu käteen toimitukselle kun edes kyselen tällaisia, mutta olisi ihan kaikkien kannalta tietenkin hyvä jos saisimme tietoa linjamuutoksista, mikäli sellaista on tapahtunut.

Hieman ennen puoltapäivää Helena Eronen julkaisi kirjoituksen täällä Puheenvuorossa. Kirjoitus oli luettavissa noin 3 minuuttia ja sitten kävi taas se kummallisuus, eli Oho-hupsis, kirjoitus katosi.

Sama teksti on nyt luettavissa toisaalla, eikä tuossa mielestäni ole mitään sellaista mitä tämänkin alustan järkkymätön lattia ei kestäisi.

”Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi”

Ari Pesonen kirjoittaa karuselliin nostetussa blogissaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön presidenttiehdokkuudesta lähinnä hänen Nato-kantansa valossa. Blogin sanoma lienee se, että Nato-jäsenyyttä pitää hakea heti, vaikka presidenttipuolue Kokoomuskaan ei tuoreen puoluekokouspäätöksen mukaan niin halua tehdä.

Haaste luetunymmärtämistaidon hiomiseksi

Kuten tuolla blogipalstani oikeassa laidassa on kaiken aikaa lukenut, en hevin poista ensimmäistäkään kommenttia kirjoituksistani edes siinä tapauksessa, että siinä herjattaisiin minua henkilönä (tätäkin on joskus sattunut), eikä puututtaisi itse asiaan ollenkaan. En myöskään ole laittanut enkä tule laittamaankaan ensimmäistäkään kommentoijaa estolistalle. En aio myöskään koskaan alkaa ennakkotarkistaa kommenttejani.

Reija Härkösen poistama kommentti ja keskustelun jatkamisyritys

Reija Härkönen poisti kommenttini artikkelinsa keskusteluketjusta. Hän itse kehotti minua kirjoittamaan aiheesta omaan blogiini, joten teen työtä käskettyä ja siirrän kommenttini tänne.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä