Yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolesta "Vapaudesta hetkellisen turvallisuuden tähden luopuva ei ansaitse kumpaakaan." - Benjamin Franklin

Àfram Ìsland!

Islanti aikoo kieltää poikien ympärileikkaukset ensimmäisenä Euroopassa. On aina mukava lukea uutisia tasa-arvon edistymisestä. Tyttöjen ympärileikkaukset kiellettiin Islannissa jo vuonna 2005. Poikien oikeudet tulivat siis viitisentoista vuotta jäljessä, mutta hyvä, että lopulta tulivat kuitenkin.

  • "His body, his choice."

tiivistää ajatuksen hankkeen puuhanainen, edistyspuolueen kansanedustaja Silja Dögg Gunnarsdóttir. Kuten valitettavan usein ennenkin, kaikkein selvimmät ja yksinkertaisimmat periaatteet ovat usein vaikeimpia toteuttaa käytännössä. Koska "tasa-arvon mallimaa" Suomi seuraa perässä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Olikos Islannissa viherkommunisteilla iso edustus?
Niinkauan, kuin mainitut riekkuvat vallan kahvassa, ei tällaista tasa-arvoa saavuteta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Koskee tasapuolisesti myös juutalaisia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Uutinen on vanha eikä laki mennyt tietääkseni läpi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Niin, ei se vielä läpi ole mennyt, mutta hyvä, että sitä edes yritetään. Tasa-arvon saavuttaminen on pitkä ja kivinen tie, mutta sitä kannattaa silti tavoitella.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Wikipedian sivu Circumcision and law sanoo, että tällä hetkellä yksikään valtio ei kiellä poikien ympärileikkausta. Monilla kommunistisilla valtioilla oli viime vuosisadalla tapana kieltää se, enemmänkin uskonnon vastaisuuden takia kuin poikien fyysistä koskemattomuutta kunnioittaen. Jo muinaiset kreikkalaiset kielsivät ympärileikkauksen lailla, koska he arvostivat seksuaalista nautintoa. Olen niiiin kreikkalaisten kanssa samaa mieltä. Ei ihme että heiltä tuli aikakautensa etevimmät filosofit.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Luulisi, että pikkulasten ruumiillista koskemattomuutta rikkova käytäntö kiellettäisiin pikavauhtia missä tahansa sivistysvaltiossa.

Mutta ei kielletä koska kaksoisstandardit.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tämä tuskin tulee toteutumaan Suomessa. Juutalaiset ovat ilmoittaneet etteivät he tule lakia noudattamaan, muslimeilta ei asiaa kannatta edes kysellä. Todennäköisempää on, että nämä operaatiot tullaan suorittamaan yhteiskunnan kustannuksella sairaaloissa. Joka toteutetaan vetoamalla uskonnonvapauteen! Uskomatonta on että sitä vaativat muslimit, jotka eivät hyväksy uskonnonvapautta. Tähän vaatimukseen alistuminen osoittaa kuinka alas tämän yhteiskunnan moraali on laskenut, se ei uskalla puolustaa omia arvojaan vaan alistuu islamin edessä, vieläpä tukien ja kustantaen oman kulttuurinsa tuhoa. Tämä ei ole ainut asia, joista ei päätä tämän maan lakeja säätävässä eduskunnassa, vaan päätökset tehdään synagogissa ja moskeijoissa, joiden määräysvaltaan tämän barbaarisen ”korvamerkinnän” säilyttäminen ja levittäminen kuuluu. Kun ihmiskunta kulki kohti ihmisyyttä laskeuduttuaan alas puusta, ihminen alkaa erota ympäristöstään ja hallita luontoa, tällöin vanhat tavat alkavat vaikuttaa barbaarisilta ja moraalittomilta. Islamilainen maailma on jämähtänyt paikalleen jo 800 vuotta sitten, mutta juutalaisten osalta ihmettelen tämän barbaarisen jäänteen ylläpitämistä, he kun ovat kakkien mittapuiden mukaan korkeasti koulutettuja ja älykkäitä {kahdeksan ihmiskuntaa eteenpäin vievästä keksinnöstä on tehnyt juutalainen, täytyy tietenkin todeta, että heillä oli näppinsä pelissä myös atomipommia luotaessa}.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Yksikään femakko-suvakki-lastensuojeluliittojen keskusjärjestöjen rouvakerholaiset-kaupunkivihreät-vasemmisto-sdp-keskusta-kok.jne.EIVÄT kannata poikien oikeuksia.Poikien ja miesten tasa-arvosta ei suomessa ole puhuttu 50 vuoteen,eikä ne kiinnosta ketään.Rouvakerholaisten mielestä sillä ei ole mitään merkitystä,niinhän se sdp Huovinenkin +kumpp.hyväksyivät muiden eu-rouvakerholaisten kanssa lain jossa POIKIEN RUUMIILLINEN KOSKEMATTOMUUS EI ole lailla kiellettyä,eikä siis näiden mee too-ääriryhmien edustajien ja suomen lastensuojelun rouvakerholaisten mielestä millään tavalla tärkeätä.

YK lastenoikeuksien julistuksen sisällöt eivät heitä kiinnosta nekään suomessa millään muotoa näitä kerholaisia,kuten eivät tosin lastensuojeluun kuuluvat muutkaan lait ,ei perhesuoja eikä mikään muukaan.Oksettavinta ovat nämä naiset jotka kiiruhtavat vielä puolustamaan tätä poikien silpomista.Täälläkin suuntausta siihen näyttää olevan.

Poikien ja miesten SYRJIMINEN suomessa on tosiasia,ollut jo vuosikaudet.Se alkaa jo varhaiskasvatuksessa.Näiden femakkosuvakkitiesmitä sosialisteja-ovatkaan sos.viranomaisia ynm.kerholaisia ,etusijalla ovat tytöt ja naiset,koska suomeen on tullut uusi ryhmä :kehitysmaiden naiset turvakodeissa koska heitä siellä riittää,ja näiden aika menee heidän ongelmiaan verorahoilla setviessä,suomeen on tullut uusi tapa mitata tasa-arvoa ja se otetaan näistä naisista ja tytöistä joiden alkuperämaissa heillä ei ole mitään arvoa,eikä oikeuksia.

Nämä verorahoilla puuhastelevat rouvakerholaiset ovat unohtaneet kokonaan suomalaiset lapset ja perheet,he kelpaavat HUOSTABISNEKSEEN tuottamaan rouvakerhon jäsenille rahaa,ja varsinkin POJAT joita sinne raahataankin 12 v.asti oikein urakalla ,kun naisopettajien akateeminen koulutus ei anna valmiuksia poikia ymmärtämään. 2 v.16-17v.asti siellä heitä sitten pidetään puoskarointien kohteena,ellei sinne 21v.asti.Siellä niitä syrjäytettyjä miehiä suomeen tehtaillaan oikein rouvakerholaisten toimesta.

Poikia ja nuoria miehen alkuja on sinne hyvä ja helppo saalistaa,kun kukaan ei julkisuudessa perään hauku,koska eu mainostaa kehitysmaiden tyttöjen oloja suomessa(kin)mittareina 2000 luvun suomessa jossa ei keskiaikaisia lakeja ole noudatettu ennen eu ja femakoiden keksittyä ne hyväksi keinoksi rahastaa omille kerhoille ja luoda lisää työpaikkoja ja kerätä tehdyillä ongelmilla huomio pois omista asioista.Femakoiden tasa-arvo ei poikiin ja miehiin asti ole koskaan yltänyt,he vihaavat jopa naisiakin,se on nähty.

Jokainen näistä kun haluaa olla pomo,se on naisten tauti työpaikoillakin,siksi julkisen puolen työilmapiiri naisvaltaisilla aloilla onkin niin huono ja iso osa on vähän väliä sairauslomilla,joutuu jopa työkyvyttömyyseläkkeelle henkisten ongelmiensa takia.

Näitä kerholaisia istuu nykyään neuvonantajina hallinto-oikeudessakin päättämässä perheiden, poikien ja miesten kohtaloista suomessa.Hyvin kuvaa tätä naisvaltaa ,ja kateutta,pahansuopaisuutta,pomottamista mielivaltaa jne.suomen lastensuojelussa lakien rikkominen joista näkyy veronmaksajille huostabisnekseen vuosittain uppoava raha 1,4 miljardia siellä ne vapaudenriistot,lainmukaisten tukien antamatta jättämiset,vainoamiset ynm.joissa suomi johtaa YK ja EIO:n listoilla näitä lakeja rikkoessaan ja polkiessaan ihmisoikeuksia.

Toimiihan nykysuomessa SOS-lapsikylätkin,eli kehitysmaista suomeen tuodut huostafirmat joissa kyläpäälliköt paimentavat huostaanotettuja lapsia rahalla ,jota rouvakerholaiset eivät biologisille perheille halua antaa.Näitä kansainvälisesti toimivia SOS-lapsikyliä on suomeen alettu rakentamaan kerjuukampanjoiden avulla tv:ssä ja muualla medioissa,netissä jne.Niillä on suuret omaisuudet ,asuntoja jne.ja lisää kerjätään muiden veronmaksajien maksamien tukien lisäksi ja testamenteilla saadaan vanhusten jäämistöjä,koska lapset....

itlakin sai Nesteen osakkeita,jotka myytiin,koska lapset..Ei ihme että poikia ja nuoria miehiä on SYRJÄYTETTY 100 000 kpl.ja lisää tulee kaiken aikaa, silti VAIKO JUURI siksi nämä kerholaiset heitä haluavat suomeen lisää.20 000 irakilaista nuorta miestä,kuka heitä siis tarvitseekaan todellisuudessa ja mihin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Vihapuheen kriminalisoiminen on tärkeämpi kuin vihatekojen. Se on sitä priorisointia, nääs.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mitä myönteistä on vihapuheessa? Jos circumcisio kielletään, USA julistaa kauppasaarron, kyllähän siellä päin ympärileikatuilla on sellainen vaikutusvalta. Eli ei voi tehdä mitään. Tampereella kyllä opetettiin, että esinahattomilla miesoletetuilla ei esiinny sinänsä harvinaista penissyöpää, joten smegmasta vihapuheen tavoin ei ole pahemmin hyötyä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Niin, kai tuossakin pitää isojen tulla mukaan ennen kuin mitään tapahtuu. Mutta hyvä, että asiaa edes yritetään. Lasten sukuelinten silpominen on sen verran kauhea asia, että kyllä sitä vastaan kannattaa taistella. Erityisen iljettävän hommasta tekee se, että tässäkin harjoitetaan räikeää sukupuolisyrjintää, eli tytöt on kyllä suojeltu moiselta barbarismilta, mutta poikia ei.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ai jaha.Että oikein psykiatritasolla ollaan sitä mieltä että poikia saa silpoa suomessa?USA ei tässä asiassa määrää,vaan suomen lait ja niitä ovat lastensuojelulait,sekä YK lastensuojeluoikeuksien julistus.SAMAT lait koskevat jokaista lasta ja piste!!Mitään erioikeutta eivät eu lait voi siihen tehdä,vaikka niillä suomen krholaiset ja näemmä se lääkärikuntakin ratsastaa.Jokaisella on oikeus KOSKEMATTOMUUTEEN siinä ei ole mitään vaihtoehtoja.

Toivottavasti lääkäriliiton kanta ei ole samanlainen eli "ei voida mitään"Mikähän siellä oikein loppupelissä lääkärienkin ,ei kaikkien todellakaan,valan noudattamisen ja etiikan määrittelee..

Mitä tulee penisyöpään ,ei onnaa sekään nyt tässä kommentissa.Taisi unohtua lahjakkaasti ne poikien kuolemat joihin johtaa nämä ympärileikkaukset edelleen,kun tulehdukset ynm.niitä aiheuttavat.TÖRKEÄTÄ,sanon minä jos ja kun lasten oikeuksia ei suomi noudata,ei ihmisoikeuksia. Vai tarkoittaako Roponen että usa määrää eu-suomen sisäiset asiat ja lait,siksi koska raha on juutalaisten JA muiden kultturitaustaltaan/uskonnoltaan sellaista kannattavien /harjoittavien taskuissa?ETTÄ RAHA JA KORRUPTIO OHJAAVAT LASTEN TERVEYTTÄ JA OIKEUKSIA SUOMESSAKIN

Yhdysvaltalaisten näkemykset ympärileikkauksen suojaavasta vaikutuksesta HI-virusta tai AIDS:ia, genitaaliherpestä, syyliä tai kondyloomia ja penissyöpää vastaan ovat KYSEENALAISIA ja ne ovat herättäneet ihmetystä Euroopassa.

Suomessa ympärileikataan noin 2000 poikalasta vuodessa

Euroopassa ympärileikkausten yleisyys on 5 – 10 prosenttia. Vastasyntyneiden virtsatieinfektion yleisyys on 1:100. Tauti on hoidettavissa antibiootein helposti ja halvalla. Ympärileikkauksen komplikaation yleisyys on 2:100. HIV:n tai penissyövän vastustaminen poistamalla esinahka ei ole perusteltua. Leikkauksessa on kyse peruuttamattomasta toimenpiteestä terveelle lapselle, joka ei itse kykene päättämään puolestaan.

Eurooppalaisten asiantuntijoiden käsitykset poikkeavat täysin amerikkalaisten lääkärien johtopäätöksistä. Laaja eurooppalaisten lääkäreiden joukko näkee yhdysvaltalaisten kollegoiden tulkinnan tämänhetkisestä lääketieteellisestä näytöstä hyvin ongelmallisena ja on julkaissut vastineen asiassa.

Lääketieteellisessä tutkimuksessa pyritään varmistamaan, että tutkijan oma usko tai vakaumus ei pääse vaikuttamaan tulosten tulkintaan. Kulttuuriset tekijät näyttävät kuitenkin vaikuttavan edelleen.

Lääketiedettä on pyydetty aiemmin apuun tämän tapakulttuuriin liittyvän toimenpiteen tekemiseen, mutta nyt lääketieteellisiin syihin vedoten pyritään perustelemaan sitä.

Vuonna 2010 Suomessa tehtiin ympärileikkaus noin 2000 poikalapselle vedoten lääketieteellisiin syihin. Sairaustilastojen perusteella laskennallinen tarve olisi ollut noin 300.

Lääkäriliitto, toiminnanjohtaja Heikki Pälve, puh. 050 564 7345, Duodecim, pääsihteeri Matti Rautalahti, puh. 050 5941870, lastenkirurgi Harry Lindahl, puh. 050 4637059

Lähteet:

1. American Academy of Pediatrics Task Force on Circumcision. Male circumcision. http://pediatrics.aappublications.org/content/130/... 8478-441f-9621-ab72ee7ab5c8

2 http://pediatrics.aappublications.org/content/earl...

3. Suomen Lääkärilehti: http://www.laakarilehti.fi/pdf/SLL122013-893.pdf

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

– Mut on ympärileikattu. Onneksi se tehtiin silloin, kun olin vastasyntynyt eikä 11-vuotiaana. Tyttöjen ympärileikkaus on myös kamala asia. Sitä tehdään pienille tytöille ja jopa teineille. Aivan saatanan järkyttävä perinne. Tytöiltä viedään siinä paljon enemmän kuin pojilta, ja monilta menee mahdollisuus saada seksuaalista tyydytystä enää koskaan, Arman kirjoittaa.

Arman kuvailee ympärileikkausta henkiseksi väkivallaksi ja toteaa niin poikien kuin tyttöjenkin ympärileikkauksen olevan väärin.

– Se on rankka tapa kastaa uskoon. Minusta jokaiselle pitäisi antaa valinnanvapaus sen suhteen, bahai-uskontoon isänsä perintönä kuuluva Arman sanoo.

Arman kertoo Me Naisille, että hänen mielestään uskontoihin liittyvät rituaalit, kuten ympärileikkaus, ovat tarpeettomia.

– Rituaalisista vanhoista tavoista ei ole oikeastaan mitään hyötyä, pelkkää haittaa. Minusta uskontojen olisi aika päivittää käyttöjärjestelmiään. Vapauden ja omien oikeuksien riistäminen on väärin, Arman sanoo.

USKONTO VOI OLLA HENKISTÄ VÄKIVALTAA

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ih...

Eli jokainen joka kannattaa henkistä ja fyysistä väkivaltaa lapsille
eli kannattavat ympärileikkauksia joita tehdään muusta,kuin lääketieteellisistä syistä terveyden takia,ovat rikoksen ja vääryyden puolella.

Ilmottautukaapa siis kaikki nämä muutkin tänne,jotka sitä puolustavat,kuten eräät.Varsinkin NE joiden mielestä POJAT eivät tarvitse samoja oikeuksia ja suojaa,ihmisoikeuksia jne. kuin tytöt vaan heitä saa silpoa ja leikellä miten huvittaa suomessakin.Varsinkin rouvakerhoista naamoja esiin,jotka allekirjoittivat suomen suunnan ja kannan tähän rikokseen ja sen sallimiseksi..

Toimituksen poiminnat