Yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolesta "Vapaudesta hetkellisen turvallisuuden tähden luopuva ei ansaitse kumpaakaan." - Benjamin Franklin

Lapset pelinappuloina

Ei mitenkään varsinaisesti yllätä, että Li Andersson löytää pelkkää pahaa siitä, kun ravintolanomistaja Reima Kuisla tarjoaa koululaisille lounaan koulun keittiöhenkilökunnan lakon aikana. Ilta-Sanomien jutun mukaan Andersson pitää tätä lapsien pelinappuloina käyttämisenä.

Lapsien jättäminen lakon takia ilman ruokaa ilmeisesti sitten ei kuitenkaan ollut Anderssonin mielestä lasten käyttämistä pelinappuloina. Vai eikö se olekaan kyse siitä, mitä tehdään, vaan kuka tekee? Entäpä, jos joku tavarantoimittaja kieltäytyisi toimittamasta koululle ruokaa, koska vastustaa jotain hallituksen ehdotusta, ja joku Vasemmistoliiton paikallistoimisto keksisi idean tarjota koululaisille lounas omissa tiloissaan? Tyrmäisikö Andersson idean, koska se olisi lasten käyttämistä pelinappuloina?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä nyt on vastakkain ay-liike ja hallitus, ei tässä ole oppositiopuolueita mukana.

Tämä nyt on tällaista puolin ja toisin jeesustelua, niinkuin nyt ihmisiä muka kuolisi, ja sitten taas toisaalta jos nyt joku ruokaa tarjoaa, niin siitä vaan.

Kärpäsestä saa tehtyä härkäsen, ja kärpäsenpaskankokoinen on koko riitakin.

Hallitus tuossa vielä perääntyy, sen nyt jokainen ymmärtää, että laki, jolla ei edes ole työllisyyttä parantavaa vaikutusta on älytön riidanaihe.

Ideologia ja kyykytysyritys, mutta ei vaan mene läpi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineelta on lähtenyt täysin mopo käsistä. Lapsille ruokaa tarjoavat yrittäjät kuulemma syyllistävät naisia ja haluavat keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät. Naiset ovat kuulemma kattilan ja mopin välissä ja on haluttu osoittaa että heilläkin on oikeus ottaa kantaa. Lisäksi hän kirjoittaa että "Suomen Yrittäjät pitää naisten oikeuksia arvottomina."

Minusta on huolestuttavaa että tällaisia suustaan päästävä ihminen johtaa isoa liittoa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Mitenkäs se menee, että tarvitseeko olla sekaisin ennen kuin liittyy vasemmistoliittoon, vai tullaanko vasta jäsenenä pöljäksi?

Kannattajiensa arvoinen puheenjohtaja heillä ainakin on.

Toni Rintala

Ylekin käyttää lapsia pelinappuloina houkutellakseen suomalaisilta euroja maailmalle, vain jotta saadaan enemmän lapsia kuolemaan.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Aika paljon Li Anderssonin puheet ovat järkeenkäpiä, sitä vasemmiston näkökulmaa, mutta tämä lastenhyväksikäyttö hurskastelu on sitä itseään eli silkkaa populismia hyi hyi Andersson, imagosi tällaisesta kärsii..

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Vaikken vasemmistoa kannatakaan niin taisi Li:n kommenti osua aika pitkälle nappiin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005873205.html

Mikä sen parempaa mainosta ku ilmainen palstatila laupiaana samarialaisena....

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Miten tuo todistaa mitään Lin kommentin osumisesta?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Tilataan etukäteen kamerat paikalle ja sitten muka ollaan huolissaan lapsista?? :) Salli nauraa.

Ja tälläiset "jätetään lapset nälkään ja ilmam ruokaa" väittämät ovat muutenkin melko naurettavia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #13

Asko Telinen: - "Tilataan etukäteen kamerat paikalle ja sitten muka ollaan huolissaan lapsista?? :) Salli nauraa.

Miksi pitäisi nauraa? Eikö ihmisillä voi toiminnassaan olla useita samanaikaisia motiiveja? Eikö kyseinen yrittäjä ole voinut sekä haluta julkisuutta että huolehtia lapsista? Jos haluaa auttaa toista, mutta samalla saada jotain hyötyä itselleen, niin nollaako jälkimmäinen ensin mainitun?

- Ja tälläiset "jätetään lapset nälkään ja ilmam ruokaa" väittämät ovat muutenkin melko naurettavia."

Ei lapsia varsinaisesti nälkään jätetty, mutta ilman kouluruokaa kylläkin.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #19

No kyllä se on kaksinaismoralismia parhaimmillaan kun muutaman pizzalätyn hinnalla yritetään ostaa lehtien palstatilaa ja telkkariaikaa, joka normaalisti maksaa "muutaman pizzalätyn" verran enemmän.
Olisi sitten tarjonnut jotain terveellisempaa mutta ku ne lätyt oli vaan puhelinsoiton päässä. Helppoa eikö niin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #20

Kaksinaismoraalia? Miten niin? Kaksinaismoraali tarkoittaa joko sitä, että sanojen ja tekojen välillä on ristiriita tai, että asettaa toisille yhdet säännöt ja toisille toiset. Tässä pizzatapauksessa en näe kumpaakaan edellä mainituista.

Ja kyllä, varmaan yrittäjälle oli helpointa tarjota pizzat. Mitä sitten? Miksi asiat pitäisi ehdoin tahdoin tehdä vaikeasti, jos voi auttaa helpomminkin? Kysessä oli kuitenkin vain korkeintaan kahden päivän ruokailu, joten terveellisyydestä valittaminen on hiusten halkomista. Ei se lasten terveyttä hetkauta suuntaan eikä toiseen, vaikka eläisivätkin kaksi päivää pizzalla.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #21

"että sanojen ja tekojen välillä on ristiriita"

No sitähän tä nimenomaan oli. Kyllä tämän yrittäjän perimmäinen tarkoitus oli ilmainen mainos eikä lasten ruokkiminen vaikka toki lapsille pari rasvaläyttyä toimittikin. Ruokkiko hän sitten lapset? Ei tietenkään! Ei viittinyt edes sen vertaa selvittää tarviiko lapset ruokaa :)

"Miksi asiat pitäisi ehdoin tahdoin tehdä vaikeasti, jos voi auttaa helpomminkin?"

Sinähän se vihdoin sanoit! Mahdollisimman vähällä vaivalla ja rahalla mahdollisimman paljon julkisuutta.

"Mitä sitten?"

En ymmärrä, miksi sellainen "mitä sitten?" kaveri ylipäätä jaksaa huolestua lasten käyttämisestä pelinappuloina? :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Yrittäjä muisti soittaa MTV:lle mutta ei päiväkodille, että tarvitaanko mitään ja omien sanojensa mukaan on vain auttamismielessä mukana. Minäkin soitan aina medialle, enkä avuntarvitsijalle kun tekee mieli vain auttaa. Blogistikin varmaan hieman näki näissä lukuisissa lausunnoissa ruoan äärellä muutakin kuin silkkaa auttamisen halua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Etsitään joku yllyönti ja sitten leimataan kaikkien auttamishalu.
Minäkin tiedän yhden ravintoloitsijan joka hoiti lasten ruokailun, valtaosa ei tarvitse tv-kameroita vaan tekee silkasta auttamisenhalusta.

JHL:n lakon myötä myös hyväntekeväisyys ja sitä tekevät ihmiset leimataan, ihmettelen. Saako andersson kuitenkin päteä mediassa vaikka yrittäjät eivät saa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #16

Kyse oli siitä, että käytetäänkö lapsia pelinappuloina. Monessa paikkaa käytettiin, ja molemmin puolin. Tuo oli yrittäjien puolelta räikein tapaus, kun ei näyttänyt kiinnostavan kuin julkisuus. Ja yrittäjät ovat päteneet mediassa yhtälailla, kukaan ei ole kieltänyt sitä. En puolustele Anderssonia mutta kyllä sinäkin varmaan hoksasit, että monet yrittäjät näkivät tässä mahdollisuuden tehdä muutakin kuin pyyteettömästi auttaa lapsia.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #16

"Etsitään joku yllyönti ja sitten leimataan kaikkien auttamishalu."

Kyllä kyllä. Mutta samalla kun leimataan kaikki JHL lakkoilijat hirviöiksi, jotka lähettää lapsia ja vanhuksia nälkäkuolemaan, on ok? Sen vertaa mitä itse olen kuullut jä nähnyt niin lapsista näyttää olevan vaan jännää kun VANHEMMAT laittaa niille omat eväät mukaan. Ja yllätys yllätys, YHTÄÄN vanhustakaan ei tietojen mukaan ole kuollut nälkään!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ajan henki on todella syvältä... Niin kauan kuin hallitus toteuttaa lapsiperheitä kurjistavaa leikkauspolitiikkaa, kansan enemmistö hurraa sille ja pitää sitä maan talouden pelastavana urotyönä.

Mutta sitten kun tavalliset tallaajat menevät lakkoon vaikka vain pariksi päiväksi työntekijöiden oikeuksien puolustamiseksi, kansan enemmistö -- joka ilmeisesti itsekään sitä tajuamatta on tavallisia tallaajia -- pitää lakkoilua lähestulkoon maanpetokseen rinnastettavissa olevana asiaan ja kannattaa mitä tahansa lakon vesittämisyrityksiä mukamas lasten ja vanhusten puolustamiseksi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juu.. Menisitte keskusteleen niiden lastenkanssa, jotka nyt niin kauheesti kärsii tästä lakosta määrättyjen tahojen mielestä..

Keskustelin itse kahden lapsen lapseni kanssa ja heidän mielestä on mukavaa kun kerrankin saa ottaa omia eväitä kouluun. Toivoivat ryökäleet vielä lisää tällaisia päiviä, koska se on erillaista.

Samaten silloin kun heillä oli retkipäivä eskarista, kaikkein eniten odotettiin hetkeä jolloin sai ruveta syömään eväitään luonnon helmassa, ja se oli jännää.

Tällaista tilannetta voi hyvin hyödyntää opetusmielessä, ei kaikki aina tapahdu ennalta suunnitellusti, joskus rutiineihin voi tulla muutoksia odottamattomalta taholta, eikä se ole aina välttämättä huono asia.

Kuunnelkaa niitä lapsia...

Ne on oikeita asiantuntioita ja vain he tietävät kuinka he itse kokee parinpäivän eväsretken, omassa luokassa, ulkona tai vaikka läheisessä puistossa.

Nyt aikuiset huutaa pää punaisena kuinka lapsia kohdellaan kaltoin ja tapetaan lähes nälkään, Kun ei anneta tuoda nakkikeittoa tai tilata pitsaa...

Lapset on sivullisia "uhreja" aikuisten likaisessa pelissä. Eikä mitään vitun pelinappuloita.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Lapset ovat luovia ja älykkäitä -- aina siihen asti, kunnes heidät saadaan "koulutettua".

Muutama vuosikymmen sitten tulin maininneeksi yhdelle ystävälleni -- tuolloin jo yli kuuskymppinen psykiatri -- että lasten äly ja luovuus pilataan koulussa. Hän vastasi, että ehei, kyllä ne pilataan jo kauan ennen kouluunmenoa...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Anderssonin kommentti osoittaa sen miksi kommunisimi elää ja voi hyvin enää Pohjois-koreassa. Koiranoksennuksen veroinen vasemmistokultti ei juuri kerää älymystöä taakseen ja lapset voivat syödä vaikka ruohonjuuria kun puolue jakaa oppejaan muille vähemmän fiksuille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime vuodet on uutisoitu jatkuvasti että lapset eivät syö pahaa kouluruokaa.

Siksi onkin vain hyvä että lapsoset saavat vertailukohteen mitä oikea kunnon ravintolaruoka on. Nytpä osaavat sitten vaatia hyvää ja maittavaa ruokaa. Se maksaa enemmän mutta varmaan kokoomus tällä kertaa kannattaa määrärahojen lisäämistä.

Toimituksen poiminnat