Yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolesta "Vapaudesta hetkellisen turvallisuuden tähden luopuva ei ansaitse kumpaakaan." - Benjamin Franklin

Sipilän lista keskittyy vääriin asioihin

Sipilän hallitus tekee jotain Suomen taloutta parantaakseen, ja AY-liike reagoi siihen tyypillisellä tavallaan. Jopa yleislakosta on puhuttu, mutta vaikka niin pitkälle ei mentäisikään, yksittäisten liittojen lakkoja ja tukilakkoja voi hyvinkin olla edessä tänä syksynä.

Vapausradikaali Pasi Matilainen menee tyypilliseen tapaansa omaan äärilaitaansa ja yrittää blogissaan väittää, että jokaisella olisi oikeus tehdä töitä silloin, kun haluaa. Ideaansa edistääkseen, Pasi esittelee Ukko.fi ja Eezy.fi -palvelut, joiden liikeidea on hoitaa lyhytaikaisten työsuhteiden palkan laskutus ja muu byrokratia. Idea on siis tarjota toiminimen perustamista helpompi tapa työskennellä yrittäjänä.

Kyseiset yritykset tekevät toki hyvää työtä, mutta on raivostuttavaa, että niiden yleensä pitää olla olemassa. Että on luotu niin paljon yritystoiminnan perustamista ja pyörittämistä hankaloittavaa byrokratiaa, että tarvitaan erillinen yritys hoitamaan sitä. Samalla kuitenkin pitäisi työskennellä, yrittää ja saada "Suomi nousuun".

Näiden yrittäjyyden ja työllistymisen esteiden karsimiseen hallituksen olisi pitänyt tarmonsa suunnata eikä sairauslomilla, tai pyhälisillä näpertelyyn.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toisaalta jos Eazy ja Ukko -palveluita ei tarvittaisi, niin se tarkoittaisi myös sitä, että eläkemaksujen, alvien ja veroennakkojen laskemisesta pitäisi luopua, jolloin kyseessä olisi todella mullistava "rakennemuutos".

Voisi tietysti olla hyväkin, mutta se tarkoittaisi niin fundamentaalista muutosta yhteiskuntarakenteeseen, että nykyisen tilanteen edellyttämät nopeat päätökset eivät sitä mitenkään voisi aikaansaada.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuo on tietysti ihan totta. Suuret muutokset pitää tehdä hitaasti. Nyt kuitenkin näen vaarana sen, että nopea näpertely vie kaiken ajan ja huomion, ja isot muutoksia ei koskaan päästä edes aloittamaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Keksitkö yhtään syytä miksi ei mainitsemiisi asioihin tehty muutoksia?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Haluttiin varmaan tehdä jotain, että voidaan sanoa, että on tehty muutoksia, mutta kuitenkin niin, että mikään oleellinen ei muuutu.

Käyttäjän OlliKopakkala kuva
Olli Kopakkala

"Kyseiset yritykset tekevät toki hyvää työtä, mutta on raivostuttavaa, että niiden yleensä pitää olla olemassa. Että on luotu niin paljon yritystoiminnan perustamista ja pyörittämistä hankaloittavaa byrokratiaa, että tarvitaan erillinen yritys hoitamaan sitä. Samalla kuitenkin pitäisi työskennellä, yrittää ja saada "Suomi nousuun"."

Yhtenä UKKO.fi:n perustajista yhdyn pitkälti tähän mielipiteeseen. Näiden kolmen vuoden aikana on muuten myös meidän käyttäjien asema monimutkaistunut todella paljon. TE-toimistojen kannat käyttäjiemme tukiin ja asemaan työmarkkinoilla on erittäin sekavaa. Päätökset vaihtelevat paikkakuntakohtaisesti ja jopa saman toimipisteen sisällä.

Yrittäjäksi ryhtyminen ei ole Suomessa teknisesti vaikeaa tai kallista. Se vaatii kuitenkin valtavasti uusien taitojen opettelua. Esimerkiksi ennakkoverojen, arvonlisäverojen ja vaikkapa oman työn hinnoittelun opettelussa menee herkästi kuukausia. Meidän palvelumme kautta menevät samat kulut kuin yrittäjälläkin. UKKO.fi tuntuukin toimivan erittäin hyvin eräänlaisena yrittäjäkouluna ennen oman yrityksen perustamista :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kiitos kommentista. Hienoa saada keskusteluun asiantuntijan näkemys aitiopaikalta.

Toimituksen poiminnat