Yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolesta "Vapaudesta hetkellisen turvallisuuden tähden luopuva ei ansaitse kumpaakaan." - Benjamin Franklin

Teot ja puheet eivät kohtaa

Kansanedustajat Lasse Männistö ja Sanni Grahn-Laasonen julkaisivat noin vuosi sitten Normitalkoot-pamfletin, missä he olivat listanneet 46 mielestään turhaa sääntöä, ohjetta ja kieltoa. Tällä he saivat julkisuutta ja kehuja. Eikä siinä mitään. Ajatus oli ja on täysin kannatettava. Turhaa byrokratiaa ja (maalais)järjen vastaisia sääntöjä on syytäkin karsia.

Vaan entäpäs sitten, kun arvoisat kansanedustajat ovat lehtien palstoilla paistateltuaan palanneet varsinaiseen työhönsä? 11. joulukuuta 2013 eduskunnassa äänestettiin alkoholilakiin ehdotetusta muutoksesta, jolla kielletään muun muassa Sinebrychoffin Keravan panimon mainiona maamerkkinä toimiva jättiläismäinen oluttölkki, keikkalippujen arvonta ja oluen nimiset hevoset. Kyllähän varmaan ainakin Normitalkoiden nokkahenkilöt, joiden mielestä "Ylisääntely passivoi, valinnanvapaus aktivoi." ja jotka uskovat, että "Suomi muuttuu paremmaksi maaksi, jos yhteiskunta antaa myös vapauksia", äänestivät tuota lakia vastaan, eikö niin?

Tööt! Väärä vastaus! Eduskunnan äänestystuloksista näkyy, että niin Männistölle kuin Grahn-Laasosellekin oli sattunut harmillinen työtapaturma, ja käsi oli lipsahtanut painamaan "Jaa"-nappia.

Männistölle ja Grahn-Laasoselle tiedoksi, että äänestyspainikkeen teksti "Jaa" on perua ruotsin kielestä, ja sen painaminen tarkoittaa sitä, että kannattaa esitettyä ehdotusta. Jos vastustaa ehdotusta, eli esimerkiksi tässä tapauksessa on sitä mieltä, että Suomi muuttuu paremmaksi, jos yhteiskunta antaa myös vapauksia, niin tulee painaa nappia, jossa lukee "Ei".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Matias Härkönen

Joku vuoden verran olen Männistön menoa seurannut. En yhtään ihmettele, että kaveri tuli valituksi. Hänellä on paljon hyviä ideoita kuten tässä yllä, nuori ja kouluttautunut, mukana sosiaalisessa mediassa jne. Mutta mitä enemmän seuraa, sen enemmän huomaa että paljon puhetta, mutta vähän toimia. On Kokoomuksen seuraavan sukupolven ns. poliittinen broileri, josta jo saatiin muutama viikko sitten esimakua. Käytännössä on siis keräämässä nuorten ja erilailla ajattelevien äänet kokoomukselle, mutta 100% lojaali puolueelleen ja tekee juuri niin kuin käsketään.

Valitettavan yleistä jokaisessa puolueessa, mutta tietää takuuvarmasti sen että teen kaikkeni ettei tällaisia äänestetä uudestaan tuonne.

Toimituksen poiminnat